Evde Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Evde yoğurt yapmanın bazı püf noktaları vardır. Öncelikle sütünüz kaynamaya başladığında hemen ocaktan almayın, ocağın altını kısarak biraz daha karıştırarak kaynatın. Mayalamak için tatlı bir yoğurt kullanın. Mayalama işlemini süt biraz ılıdıktan sonra yapın.(Süt serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta ya da 45 derece sıcaklıkta olmalı) Taze ya da hazır süt kullanabilirsiniz.
Ev Yapımı Yoğurt Tarifi
Malzemeleri:
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
Sütü kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.
Süt Serçe parmağınızı yakmayacak sıcaklığa gelince mayalayın.
Mayalamak için bir kaşık tatlı yoğurdu kasede çırpın.
Çırptığınız yoğurda yarım çay bardağı süt ilave ederek çırpmaya devam edin
Hazırladığınız karışımı sütün içine dökerek karıştırın.
Yoğurdu tencerede ya da kavanozda mayalayabilirsiniz.
Üzerini battaniye veya sıcak tutacak bezlerle sarın.
Yoğurdun 5 saat mayalanmasını bekleyin.
Yoğurt istediğiniz kıvamda olmazsa kapağını açarak buzdolabında biraz bekletmeniz yeterli olacaktır.
Bu yazi hakkinda daha fazla yazi gorebileceginiz faydali bir site : turşuya karabiber defne
No comments:
Post a Comment