FINDIKLI KURABİYE
FINDIKLI KURABIYE |
- 250 gram oda sicakliginda tere yagi
- 2 tane yumurta birinin aki üzerine kullanilacak
- 3 corca kasik süt
- 1 tane portakal kabugu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardak pudra sekeri
- 1 su bardak ince celkilmis ve kavrulmus findik
- 4- 4,5 su bardak kadar un
- 1,5 su bardak iri cekilmis kavrulmus fidik
- 1 tane ayirmis oldugumuz yumurta aki
- Yumurtamizin birinin beyazi ayiralim üzerine kullanmak icin.
- Derin bir kabin icersine yagimizi ,yumurta ,sekerimizi ve südümüzü ekleyip krema halini alincaya kadar karistiralim.
- Portakalin kabugu kavrulmus ince cekilmis findik,kabartma tozu ve unu yavas ,yavas ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yuguralim.
- Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartip yuvarlayip seklini verelim .
- ilk önce yumurta beyazina batirip sonrada iri cekilmis kavrulmus findiga bulayalim tepsimize kurabiyeleri aralikli dizin.
- Firinda 175 derecede pisirin üzerlerinin catladigini göreceksiniz .
- Afiyetler olsun.
No comments:
Post a Comment