Tuesday, May 13, 2014

Kaytaz böreği




 Börek yapıcamda yapıcam diye tutturdumya iki haftadır. Sonunda yaptım:) antakyalılar bilir. Kaytaz böreği çok kolay ve leziz bir börek. 500gr un 1 yumurta1pk instantmaya 2 tatlıkaşığı tuz 1 kaşık şeker ılık su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. 20 dk dinlendirilir. İçi için; 3 kurusoğan iri yemeklik doğranır. 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilip acısını çıkarmak için yoğurulur. Yarım kilo kıyma 2 kaşık biber salçası 3 kaşık narekşisi 2 çay kaşığı karabiber eklenir yoğurulur.



 Ayrı yerde yarım paket margarin eritilir yarım çaybardağı sıvıyağ eklenir. Hamurdan ceviz kadar bezeler kopartılır. Eritilen yağa batırılır el yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır bohça şeklinde kapatılır tepsiye yanyana dizilir. Hepsine aynı işlem yapılıp üzerine kıymalı iç paylaştırılır. Kalan yağ böreklerin üzerine sürülür önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.



Bide kısır yapıverdik yanınada çay ooh:) bu kısırın özelliği orta bulgurla yapılmış olması. Normalde biz köftelik bulgurla yaparız. Hocamız bu şekilde yaparken ilk başta yadırgamıştım ama tadına bakınca bakış açım değişiverdi. Tarif herkesin bildiği tarif. 

No comments:

Post a Comment