Malzemeler:
* 500 gr yağsız dana kıyma
* Tuz, baharat
* Streç film.
* 2 tane tırnak pidesi veya lavaş ekmek
Üzeri İçin:
* 1-2 yemek kaşığı kızgın tereyağ
* 1-2 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz, baharat
* 1-2 tane domates ve yeşil biber
Yapılışı:
* Kıymayı geniş bir kap içinde tuz baharatla iyice yoğurun
* Dondurucuda 2-3 saat donmasını sağlayın.
* Dondurucudan yarım saat önce çıkarın biraz yumuşasın
* Ekmekleri küçük doğrayın ve tavada ısıtın
* Ekmekleri marketlerde veya fırınlarda bulabilirsiniz.
* Biber ve domatesi tavada veya grilde közleyin
* Közmatik malzemeniz varsa orada közleyin
* Donmuş döner eti tam çözülmeden keskin bir bıçakla ince ince kesin
* Çok keskin bıçak kullanın
* Çok ince kıyılacak
* Elinize dikkat edin.
* Parmaklarınızı kesmeyin.
* Kesilen döner parçalarını teflon tavaya koyun ve ocağın altını yakın
* İstediğiniz miktar kesin, hepsini kullanmansanız kalanı hemen dondurucuya atın
* Buradaki malzemeler hepsi için geçerlidir.
* Tavaya bir yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ koyun
* Etler kavrulurken baharat ekleyebilirsiniz.
* Tuz, baharat, sos ve yağ miktarı size kalmıştır.
* Döner etleri burada kavurun
* Kavrulan etleri doğranmış sıcak pidelerin üzerine yerleştirin
* Yanına biber ve domates koyun
* Etlerin üzerine dökün
* Yağı kızdırın etlerin üzerine dökün.
* Hemen servis yapın
* Afiyet Olsun..
BÜTÜN HAYVANLAR EŞİTTİR.
No comments:
Post a Comment