POĞAÇALAR-BÖREKLER, tavuklu talaş böreği nasıl yapılırtavuk, yufkadan talaş böreği,
{[['']]}
TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ
Sevgili Aynur Ege'ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
· MALZEMELER:
· 1 kilo yufka
· SOSU İÇİN:
· 1 su bardağı su
· 1 su bardağı sıvı yağ
· İÇ MALZEMESİ:
· 2 adet haşlanmış tavuk göğsü
· yarım kilo mantar
· 1 paket çiğ krema
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· tuz- karabiber pul biber tuz
· YAPILIŞI:
· Tereyağını eritip, küp küp doğranmış mantarları atıp kavuralım.
· Kavrulan mantarların üzerine haşlanmış ve didiklenmiş tavukları ekleyelim
· 1-2 dakika daha birlikte kavuralım.
· Kısık ateşte kremayı ilave edip karıştıralım.
· Altını kapatıp baharatlarla tatlandıralım.
· Ve iç malzemeyi soğumaya bırakalım.
· Yufkanın 1 tanesini tezgaha serelim.
· Hazırladığımız yağlı sudan her yerine sürelim.
· Bütün kenarları tek tek ortaya getirelim.
· Kare şekli oluşturalım.
· Büyük kareyi de 4' e bölelim.
· İçine sosdan sürelim
· iç malzemeleri koyup gene 4 'e katlayalım.
· Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
· Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.
· Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim
· Sıcak servis yapalım.
· Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızartılmış tereyağı gezdirelim.
· AFİYET OLSUN
NOT: İç malzemeye soğan, havuç veya bezelye ekleyebilirsiniz..Tavukları küp doğrayınız..Krema kullanmayabilirsiniz.
Yazıyı paylaşın :
No comments:
Post a Comment