Thursday, April 24, 2014

TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ




POĞAÇALAR-BÖREKLER, tavuklu talaş böreği nasıl yapılırtavuk, yufkadan talaş böreği,


{[['tavuklu talas bore i 1']]}



tavuklu talas bore i 2


TAVUKLU  TALAŞ BÖREĞİ

Sevgili Aynur Ege'ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...




·         MALZEMELER:


·         1 kilo yufka


·         SOSU İÇİN:


·         1 su bardağı su


·         1 su bardağı  sıvı yağ


·         İÇ MALZEMESİ:


·         2 adet haşlanmış tavuk göğsü


·         yarım kilo mantar


·         1 paket çiğ krema


·         2 yemek kaşığı tereyağı


·         tuz- karabiber pul biber tuz


·         YAPILIŞI:


·         Tereyağını  eritip, küp küp doğranmış mantarları   atıp kavuralım.


·         Kavrulan mantarların üzerine haşlanmış ve didiklenmiş tavukları ekleyelim


·         1-2 dakika daha birlikte  kavuralım.


·         Kısık ateşte  kremayı ilave edip karıştıralım.


·         Altını kapatıp baharatlarla tatlandıralım.


·         Ve iç malzemeyi soğumaya bırakalım.


·         Yufkanın 1 tanesini tezgaha serelim.


·         Hazırladığımız yağlı sudan  her yerine sürelim.


·         Bütün kenarları tek tek ortaya getirelim.


·         Kare şekli oluşturalım.


·         Büyük kareyi de 4' e bölelim.


·         İçine sosdan sürelim


·         iç malzemeleri koyup gene 4 'e katlayalım.


·         Kat yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın  tepsisine dizelim.


·         Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım.


·         Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.


·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik  fırında  üzerleri  kızarıncaya kadar pişirelim


·         Sıcak servis yapalım.


·         Arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt ve  kızartılmış tereyağı gezdirelim.


·         AFİYET OLSUN


NOT: İç malzemeye soğan, havuç veya bezelye ekleyebilirsiniz..Tavukları  küp doğrayınız..Krema kullanmayabilirsiniz.













Yazıyı paylaşın :




No comments:

Post a Comment